Mechelen strijdt tegen discriminatie 45-plussers

Het is vandaag de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dit jaar staat 21 maart in Mechelen in het teken van leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt.

Sven Van Haezendonck

Met de campagne '45+ is niet ou(d)t !' vestigt Mechelen hierop de aandacht. Uit de diversiteitsbarometer van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding blijkt dat 45-plussers de zwaarst gediscrimineerde groep zijn bij sollicitaties. België is op dat vlak zelfs de slechtste leerling van de klas in heel Europa.

"Sollicitanten van boven de 45 jaar lopen hier acht procent meer kan op discriminatie dan anderen. En slechts 37,8 procent van de actieve bevolking boven de 55 jaar werkt. Cijfers die onze regio onwaardig zijn, en tot actie aanzetten", zegt schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen Marc Hendrickx (N-VA).

Voor het eigen personeel geeft de stad Mechelen het voorbeeld. "Wij streven ernaar dat ons personeel een weerspiegeling is van de Mechelse bevolking. Dit geldt niet alleen voor etnisch-culturele levensbeschouwing of levensbeschouwing, maar is zeker ook naar leeftijd van groot belang", stelt schepen van Personeel Marina De Bie (Groen). Meer info op

.

Ben jij getuige van discriminatie of voel je je gediscrimineerd? Dan kan je dat melden bij het Meldpunt Discriminatie Mechelen op

of via het nummer 0800-99 193.

SVHMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio