Ouders en kinderen samen op het veld bij KV

KV Mechelen start zondag 24 maart met duotrainingen, een initiatief waarbij het kind samen met zijn vader of moeder oefent. "We zijn fier dat we de eerste zijn met dit experiment. KV Mechelen toont dat het een familiale club is", zegt Bart Devaere, hoofd van de voetbalschool.

drombouts

De duotraining is bedoeld voor kinderen uit de voetbalspeeltuin, de vier- tot vijfjarigen, die dan samen met hun papa of mama op vrijwillige basis de sessies op zondagvoormiddag komen beleven. Iedereen is dus welkom. Een duotraining is op voetbalgebied uniek in België.

"Een van mijn trainers uit de voetbalschool, Gert Van Den Bossche, is geïnspireerd geraakt door de volleybalschool van Emile Rousseaux in Grimbergen", vertelt Devaere. "Er wordt gewerkt met duo's, vader of moeder met hun kind, en er wordt aandacht besteed aan de motorische ontwikkeling van het kind."

"Vorige week hebben we een try-out gehad en ik ben zelf verrast door het resultaat: het kind presteert beter wanneer het de geborgenheid van de ouders naast zich voelt. Wat ik gezien heb, is fenomenaal. En ook de ouders tonen zich laaiend enthousiast. Op voetbalvlak willen we met dit project de pioniers zijn in België."

Dit jaar blijft de duotraining nog beperkt tot drie sessies. "Er komen sessies op zondag 24 maart, 14 april en 21 april. Na het seizoen evalueren we het project, al is het bijna zeker dat we dit ook volgend jaar op nieuw willen aanbieden. Daarnaast is het mogelijk dat we het project als demo aanbieden met clubs waarmee we nauw samenwerken zoals Rupel Boom, Bornem en Racing Mechelen op nationaal niveau en Sporting Mechelen en Wavria op lager niveau."

De eerste duotraining is gepland op 24 maart om 10.30u op de jeugdvelden van KV Mechelen op de Liersesteenweg.

Bart.devaere@telenet.be, 0477/76.01.15

BACE

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws