Vader, schoon- en grootmoeder komen om in brand, zoontje gered

Vader, schoon- en grootmoeder komen om in brand, zoontje gered

Vader, schoon- en grootmoeder komen om in brand, zoontje gered

Print
Drie mensen zijn afgelopen nacht om het leven gekomen bij een brand in een woning in Bouge (Namen). De brandweer van Namen kreeg omstreeks 0.30 uur de oproep voor de brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het al te laat.

De vader, schoonmoeder en grootmoeder kwamen om in de vlammenzee. Een jongen van 7 jaar kon worden gered. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Er zou geen kwaad opzet mee gemoeid zijn. Volgens de burgemeester van Namen, Maxime Prévot, is de vader omgekomen toen hij de andere familieleden probeerde te redden.

Hitte

Het vuur had zich al verspreid toen de brandweer van Namen ter plaatse kwam. "Heel de benedenverdieping stond in lichterlaaie. De hitte was enorm. Een man en twee vrouwen zaten vast op de verdieping", aldus een brandweerman.

"Een jongen van 8 jaar was buiten. Hij was blijkbaar buiten geraakt via een raam. Het kind was in shock. De overleden slachtoffers zijn een vader, diens moeder en diens schoonmoeder. De vader zou weer naar binnen gegaan zijn om de andere familieleden te redden", aldus de burgemeester.

Belga
Kaart: Google Maps

.

Nu in het nieuws