Crimi Clowns: laat vooral de kinderen thuis

Crimi Clowns: laat vooral de kinderen thuis

Crimi Clowns: laat vooral de kinderen thuis

Print
Crimi Clowns De Movie loopt vanaf 3 april in de zalen. Uw krant kon het criminele clownsfeestje al bekijken.

Verser kan een film niet zijn. Luk Wyns legde pas vorige week zijn laatste hand aan Crimi Clowns De Movie. "Zes jaar lang ben ik dag en nacht met Crimi Clowns bezig geweest", vertelt de acteur-regisseur. En dat is eraan te zien. De Movie is een keiharde kopstoot met een rode neus.

Hoewel het verhaal begint waar de serie stopte, is voorkennis absoluut niet nodig om te volgen. Gangster Ronny, alias Clown Norry, en zijn geschminkte bende slaan de slag van hun leven. Daarna loopt alles duchtig uit de witte handschoen "Het resultaat is een prent waarvan alle acteurs na de première de nor indraaien", voorspelt zoonlief Wesley, een totaal geflipte rol van Johnny de Mol.

De film maakt enkele vette knipoogjes naar K3, het trio waarvan De Mol via Josje een derde amoureus claimt. En de rake Antwerpse oneliners komen even hard aan als het nietsontziende geweld. "Wij waren just brochetten aan het eten", verklaart een zalige Veerle Dejonghe de saté in het oog van een dode agent.

"Als ik twijfelde of een dialoog of scène door de beugel kon, dacht ik maar één ding: zeker doen", expliceert Wyns. Ruw, snel, gewelddadig en écht grappig. Ga zeker kijken, maar laat uw kinderen thuis.

StLa

.

Nu in het nieuws