"Als Brian in Syrië sterft, vervolg ik Belkacem"

Print

Als Brian in Syrië sterft, vervolg ik Belkacem

Fouad Belkacem moet boeten als de 19-jarige Brian De Mulder sneuvelt in Syrië. Zus Bruna laat er geen twijfel over bestaan dat ze de leider van het voormalige Sharia4Belgium dan voor de rechter zal brengen.

De schreeuw om hulp van de familie van Brian blijft voor commotie zorgen. Vooral zus Bruna laat zich niet onbetuigd. Ongezouten geeft ze haar mening over de kwalijke rol van Sharia4Belgium in het verhaal.

En dat viel niet in goede aarde. Een dag nadat ze voor het eerst had uitgepakt met de beschuldiging aan het adres van Belkacem, kreeg ze een anoniem telefoontje. "Een vrouw vertelde me dat ik moest stoppen met de islam zwart te maken", zegt Bruna.

"Vtm liet in Telefacts ook een Antwerpse moslim aan het woord met dezelfde boodschap: een zogezegde vriend van Brian die beweerde dat ik de profeet en de islam beledig. Ze willen me gewoon het zwijgen opleggen, maar dat zal niet lukken. Ik stop niet voor ik Brian heb gezien, dood of levend."

Bruna is ook overtuigd dat ze haar broer heeft herkend op een filmpje dat nog maar pas op YouTube werd geplaatst. "Ik ben zeker dat hij het is. Maar de politie is dat nu aan het onderzoeken."

Lees ook Antwerpenaar (19) vecht in Syrië
En In Syrië vechtende Antwerpenaar duikt op in YouTube-video

Lees meer in uw krant.

AK

Foto: Een beeld uit het bewuste filmpje waarop zus Bruna haar broer Brian herkent. “Het is de eerste persoon op de laatste rij.”

.

Nu in het nieuws