Tommorrowland

TomorrowWorld strandt in Atlanta

TomorrowWorld strandt in Atlanta

TomorrowWorld strandt in Atlanta

Print
Atlanta. En daarmee kan het speculeren stoppen. Woensdagavond bevestigde Tomorrowland in Miami officieel dat er een Amerikaans broertje komt. "Het was een lange zoektocht over heel de wereld", bekent woordvoerster Debby Wilmsen eerlijk. "Dagelijks komen er aanvragen binnen om Tomorrowland te organiseren ergens ter wereld. Van Australië tot Argentinië en van India tot Canada. Maar onze wensenlijst is lang en onze minimumvereisten zijn streng. Alles begint voor ons bij een uitzonderlijke locatie, zoals De Schorre in Boom. Onze scouts bezochten meer dan honderd locaties."

De queeste bracht Tomorrowland naar het kleine dorpje Chattahoochee Hills, vlakbij Atlanta. "We vonden een fantastisch mooi domein, midden in de natuur met wandelpaden, heuvels en vijvers. Net als in Boom kunnen we voor het hoofdpodium een amfitheater creëren. Chattahoochee Hills ligt op een kwartiertje van de grootste luchthaven ter wereld. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk invliegen en dat is een ongelooflijke meerwaarde."

Vlaamse familie

De bevolkingsdichtheid van Chattahoochee Hills, amper 2.300 inwoners, zal aardig toenemen als het dancecircus neerstrijkt op Bouckaert Farm, het landgoed van een schatrijke Vlaamse familie. "Het domein is inderdaad eigendom van een Belg die Tomorrowland ontvangt met open armen. Alsof we een tweede thuis vonden", meent Wilmsen.

"Toen ik vernam dat Tomorrowland op de internationale tour wou, ben ik onmiddellijk in actie geschoten", verklaart Carl Bouckaert (58). "Ik stel mijn domein heel graag ter beschikking aan zo'n superinitiatief. Zeker omdat het gaat over een Belgisch festival. Zoiets kan ik alleen maar promoten en aanmoedigen. Tomorrowland behoort bijna tot het Belgisch erfgoed, of het zet alleszins België op een zeer fijne manier op de kaart. Voor mij is Tomorrowland het ultieme event waar de jeugd van over de hele wereld elkaar ontmoet en zijn geluk en creativiteit kan uiten. Het is de Olympische Spelen van de muziekwereld."

Elk continent

Ondertussen werkt in de Verenigde Staten een uitgebreid team al maanden intens achter de festivalschermen. De Amerikaanse medewerkers overleggen nauw met de Belgische organisatoren.

"Het Belgische team houdt de touwtjes stevig in handen", verzekert Wilmsen. "Maar we werken samen met een sterke lokale partner. Voor de editie in Atlanta is dat het lokaal bureau ID&T North America. ID&T heeft veel ervaring met het uitrollen van succesvolle concepten in het buitenland. De formule van Sensation is daar een goed voorbeeld van. De eerste jaargang van TomorrowWorld moet meteen volgens de normen van Tomorrowland België verlopen. Het blijft onze ambitie om een Tomorrowland neer te zetten op elk continent. Daarbij blijft onze Belgische versie de absolute kwalitatieve maatstaf."

De volledige reportage leest u in onze krant van donderdag.

Stefan LAENEN