Taks kost Kerstjumping 60.000 euro

Taks kost Kerstjumping 60.000 euro

Taks kost Kerstjumping 60.000 euro

Print
Mechelen - De nieuwe taks op vertoningen en vermakelijkheden treft niet alleen de twee grote voetbalclubs, ook de Kerstjumping, officieel Memorial Eric Wauters, ontsnapt er niet aan.

"Een bittere pil om te slikken. Als je snel een berekening maakt, schat ik toch dat we zo'n 40.000 euro verliezen als we dit niet doorrekenen", vertelt Leo Lambrechts, voorzitter van de vzw Kerstjumping. "Dan spreek ik nog niet over het verlies van toeschouwers, voor wie het goedkoopste ticket 20 euro bedraagt. Als je dan mag veronderstellen dat we ongeveer duizend toeschouwers minder krijgen door een mogelijke prijsverhoging, dan moeten we rekening houden met minstens 60.000 euro die we moeten ophoesten. Dat is veel."

"De nieuwe taks is nodig om de kosten van orde- en veiligheid te dekken", zegt schepen van Sport Walter Schroons (CD&V). "Bij voetbal kun je speken over pure ordehandhaving. Bij onze jumping gaat het alleen over het regelen van het verkeer, wat nog steeds de taak van de politie is. Dat gebeurt toch dagelijks op verschillende plaatsen? Als we het allemaal over deze kam scheren dan kunnen ze in Mechelen binnenkort aan de scholen ook taksen gaan opleggen voor het beveiligen van kinderen rond de schoolpoorten", zegt voorzitter Leo Lambrechts.

Organisatrice en boegbeeld Yolande Wauters (foto) reageert iets gematigder. "Het is spijtig, maar geen ramp. We gaan bekijken of we de prijs van de ticketten moeten verhogen. De raad van bestuur moet daar binnenkort over oordelen. Maar onoverkomelijk is dit niet. Voor het voetbal is het erger", zegt ze.

Lees ook: Stad voert taks op evenementen in

LDN

Foto RL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio