Gentse finalist 'Topstarter' opent zaak op Eiermarkt

Greet Buytaert opende in mei vorig jaar haar zaak Moochie Frozen Yogurt in Gent. Momenteel zit ze bij de drie finalisten in het Eén-programma 'Topstarter'. Eind april kunnen ook Antwerpenaars proeven van bevroren yoghurt in haar nieuwe zaak op de Eiermarkt.

jatimmermans

Greet Buytaert opende in mei vorig jaar haar eerste zaak in het Gentse stadscentrum, vlak bij de Korenmarkt. Het was meteen een succes. "Ik bied hoog kwalitatieve Vlaamse producten aan. Voor de toppings zoek ik naar echte streekproducten, zoals de Gentse cuberdons of de poepkes, de rode kersensnoepjes." Het concept slaat alvast aan en Buytaert opent eind april haar tweede zaak. Die komt op de Eiermarkt in Antwerpen.

Nu is Greet Buytaert nog op televisie te zien in het Eén-programma 'Topstarter'. "We waren al enkele maanden bezig met de voorbereidingen en de opstart van de zaak in Gent, toen de opnames voor Topstarter begonnen, ondertussen exact een jaar geleden. Ze hebben ons gevolgd en regelmatig tips gegeven, maar het is niet dankzij het programma dat we nu een zaak in Gent hebben. Daar hebben we volledig zelf voor gezorgd. Het programma geeft op zich natuurlijk wel mooie publiciteit."

Ondertussen maakt Buytaert zich klaar voor de nieuwe vestiging in Antwerpen. Daar is nu nog een filiaal van chocolatier Leonidas gevestigd, maar vanaf april begint het team van Moochie Frozen Yogurt met de verbouwingswerken.

"Voorlopig mikken we op 26 april om te openen", zegt Greet Buytaert.

LYNN SYMONS

Foto Moochie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners