1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie gewonden na botsing tussen brandweerwagen en lijnbus

In Berendrecht zijn dinsdagavond omstreeks 19.40 uur drie brandweerlui gewond geraakt nadat hun voertuig in de Steenovenstraat in aanrijding kwam met een bus van vervoersmaatschappij De Lijn. De brandweerwagen, die onderweg was naar een schouwbrand in de buurt, kwam door de aanrijding op zijn zij terecht in een voortuin en vloog vervolgens in brand.

drombouts

Een van de brandweerlui liep bij het ongeval zware verwondingen op, de twee anderen raakten slechts lichtgewond. De buschauffeur verkeerde na afloop in shock. De bus van lijn 771 had volgens De Lijn op dat moment verder geen inzittenden.

De Antwerpse brandweer stuurde een andere ploeg naar de plaats van de aanrijding om de betrokken brandweerwagen te blussen en de brokstukken op te ruimen. Er is ook een stressteam ter plaatse om hen psychologische steun te bieden.

Intussen probeert de cel verkeersongevallen van de lokale politie de precieze omstandigheden van het incident in kaart te brengen. Het is voorlopig niet duidelijk hoe de aanrijding is gebeurd.

Foto's en video: BFM

Belga

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio