Petitie voor verkeersvrij padje werpt vruchten af

Petitie voor verkeersvrij padje werpt vruchten af

Petitie voor verkeersvrij padje werpt vruchten af

Print
Westerlo - Buurtbewoners van Spikdorenveld in Westerlo startten onlangs met een petitie om te pleiten voor eenrichtingsverkeer in het verbindingspaadje tussen de Koning Leopoldlaan en Spikdorenveld. De verkeerssituatie is er volgens hen alles behalve veilig.
"In totaal verzamelden we 98 formulieren. Dat zijn er niet zo ontzettend veel, maar iedereen tekende met volle overtuiging", weet Maggie Van Kerkhoven van Groen Westerlo. Samen met buren startte ze de rondvraag omdat eerdere initiatieven zonder succes bleven. "Het verkeerscomité is een hele tijd geleden nochtans zelf ook komen vaststellen dat er iets moest gebeuren, maar toch is het dossier tot stilstand gekomen. Het padje is te smal om zowel gemotoriseerd verkeer als voetgangers en fietsers te dulden. Vooral rond de schooluren gaat het soms zo ver dat een kind letterlijk in de haag moet duiken om aan de kant te gaan voor auto's. Ouders die hun kind met de auto komen oppikken aan Atheneum de Beeltjens durven het padje wel vaker te gebruiken om de rode lichten te vermijden. Maar met al die schoolkinderen in de buurt, pleiten wij ervoor om het padje autovrij te maken", is Van Kerkhoven duidelijk.

Maandag gaven enkele buurtbewoners de petitie af aan Schepen van mobiliteit, Herman Wynants (N-VA), maar die had naar eigen zeggen geen overtuiging nodig. "De situatie is duidelijk. Het lijkt me logisch dat er iets moet gebeuren. Ik ben voorstander van een verbodsbord en paaltjes om auto's tegen te houden. Ik leg het probleem voor aan de verkeersraad en het schepencollege. Binnen dit en vier weken kom ik met een duidelijke oplossing", was Wynants duidelijk.

Giel Van den Broeck
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio