Syrisch regime: "Rebellen gebruikten chemische wapens in Aleppo"

Syrisch regime: Rebellen gebruikten chemische wapens in Aleppo

Syrisch regime: "Rebellen gebruikten chemische wapens in Aleppo"

Print
Het Syrische regime heeft de rebellen ervan beschuldigd in de noordelijke provincie Aleppo een raket met een scheikundige kop te hebben afgevuurd, zo heeft het officiële Syrische persbureau Sana gemeld. Bij die aanval zouden vijftien doden zijn gevallen.

"De terroristen hebben een raket met scheikundige producten gelanceerd op de regio Khan al-Assal in de provincie Aleppo, daarbij vijftien mensen, overwegend burgers, dodend", aldus Sana.

Van hun kant ontkennen de rebellen van het "Vrije Syrische Leger" (FSA) de beschuldigingen van Damascus en kaatsen zij de bal terug: het gaat om een Scud-aanval van het regeringsleger, luidde het. De raket miste zijn doel en doodde "regimegetrouwen". Volgens FSA-woordvoerder Luay Mukdad "is het nog niet duidelijk of de raket chemische wapens bevatte". Het tuig bevatte alleszins "niet-conventioneel materiaal".

Rusland meldde dan weer informatie vanuit Syrië te hebben ontvangen die bevestigt dat Syrische rebellen chemische wapens hebben ingezet in het noorden van de provincie Aleppo. In een communiqué meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken "zeer bezorgd" te zijn.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT