NMBS introduceert MOBIB-kaart

De NMBS introduceert deze week voor haar abonnees de MOBIB-kaart, een chipkaart op bankkaartformaat die de reizigers kunnen gebruiken op de netten van de vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB, TEC en De Lijn. Dat meldt de NMBS dinsdag.

Reizigers hebben met de chipkaart dus niet langer vervoersbewijzen van de verschillende maatschappijen nodig. De overgang van een papieren abonnement naar de MOBIB-kaart zal geleidelijk gebeuren om zo een zo goed mogelijke opvolging van dit nieuwe systeem te verzekeren, zo meldt de vervoersmaatschappij.

Omschakeling

In eerste instantie schakelen treinreizigers met een jaarabonnement (ongeveer 180.000 klanten) om naar de MOBIB-kaart bij de hernieuwing van hun abonnement. Hiervoor worden ze aan het loket van hun station uitgenodigd.

Ook nieuwe klanten die vanaf heden een abonnement aankopen, krijgen een MOBIB-kaart. Later komen de andere abonnementen aan bod. Zo kunnen zowel loketbedienden, treinbegeleiders als de klanten aan het nieuwe systeem wennen, klinkt het nog.

Volgens de NMBS zullen uiteindelijk zo'n 410.000 abonnees (woon-werktreinkaarten en schooltreinkaarten) van de nieuwe chipkaart gebruik maken.

Belga Archieffoto

Nu in het nieuws