IJsstadion Antarctica laat kinderen met beperking gratis schaatsen

Antarctica in Wilrijk was maandagmorgen de speeltuin van honderden kinderen met een beperking uit scholen van onder meer Brasschaat en Zandvliet. Van zaakvoerster Brigitte Van Dijck mochten zij gratis schaatsen.

jatimmermans

Sinds enkele jaren zet de zaakvoerster een keer per jaar de deuren open om kinderen met een beperking een leuke dag te bezorgen.

"Een klant die een andersvalide tweelingbroer had, gaf de aanzet", zegt Van Dijck. "De jongen die aan een rolstoel was gekluisterd, snakte er vurig naar om eens samen met zijn broer en zijn papa op het ijs te kunnen staan. Toen zijn droom eindelijk werkelijkheid werd, was hij helemaal in de wolken. Hem zo zien genieten, deed mijn hart smelten. We besloten daarom om op onze ijspiste ook andere rolstoelgebruikers toe te laten. Dat is op vele plaatsen niet mogelijk."

"Zo kwam ik ook op het idee om een keer per jaar scholen met kinderen met een beperking uit te nodigen voor een gratis schaatsbeurt. Die scholen hebben vaak, nog meer dan andere scholen, een héél beperkt budget en minder mogelijkheden om uitstapjes te maken. Daar wil ik graag aan tegemoet komen. Die kinderen zien genieten, doet enorm veel deugd."

BAR

Foto Patrick De Roo

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio