Mechelen voert taks op evenementen in

Mechelen voert taks op evenementen in

Mechelen voert taks op evenementen in

Print
De stad Mechelen voert een belasting in die ruimer is dan de taks op voetbalwedstrijden en bioscooptickets die aanvankelijk gepland was. Het wordt er eentje op vertoningen en vermakelijkheden, maar de tarieven liggen wel minder hoog.

Dat heeft het schepencollege vrijdag beslist nadat juridisch advies werd ingewonnen. En het stadsbestuur hanteert er ook het gelijkheidsbeginsel mee, om niet alleen voetbalclubs en bioscopen te belasten.

Voor sportwedstrijden met een nationaal en internationaal karakter voert Mechelen een taks in van 50 cent per betalende toeschouwer per wedstrijd. Oorspronkelijk was er sprake van één euro. Voor filmvoorstellingen wordt dat 30 cent in plaats van de geplande 50 cent.

Schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V): "Voor het invoeren van deze taks baseren we ons als bestuur op de omzendbrief BB 2011/01 van 10 juni 2011. Deze stelt dat een belasting op vertoningen en vermakelijkheden verantwoord is omdat de georganiseerde evenementen een geconcentreerde publiekstoeloop teweegbrengen binnen een kort tijdsbestek en binnen eenzelfde ruimte. De stad heeft hier een belangrijke taak inzake de verplichting en kosten voor het verzekeren van veiligheid en orde en het onderhoud van het openbaar domein."

SVH
Archieffoto PH

MEEST RECENT