Lokeren

Stadionverbod voor 25 Lokeren-supporters

Stadionverbod voor 25 Lokeren-supporters

Stadionverbod voor 25 Lokeren-supporters

Print
Lokeren heeft 25 supporters een stadionverbod opgelegd. Dat meldde de Oost-Vlaamse eersteklasser maandag. De fans worden gestraft voor vernielingen aangebracht in het stadion van Waasland-Beveren en ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen Charleroi.

"Het gaat om mensen die bewijsbaar herhaaldelijk beschadigingen hebben aangericht en/of andere mensen hebben bedreigd in hun fysieke integriteit. We voelen ons gesterkt in de wetenschap dat deze beslissing mee gedragen wordt door twee belangrijke partners: de stad Lokeren en onze eigen supportersfederatie Front 282", klinkt het in een communiqué.

"Wij tillen bijzonder zwaar aan het feit dat zo'n supporters de goede naam van het voetbal in het algemeen en van onze club in het bijzonder schaden. Wij willen onze club uitbouwen tot een stabiele familieclub en moeten dan ondervinden dat die inspanningen teniet worden gedaan door een beperkte groep mensen."

"Enerzijds willen we hier een sterk signaal geven naar de weinige mensen die het voetbal willen misbruiken voor minder fraaie bedoelingen. Anderzijds is het ons er nog meer om te doen de goedmenende supporter ervan te overtuigen dat het ons als club menens is om een stadion een plaats te laten zijn waar iedereen in alle veiligheid van topvoetbal kan genieten. Sporting Lokeren wil meer dan ooit een baanbreker zijn: op sportief vlak, maar ook op extrasportief vlak. Fair play en respect voor onze tegenstander zijn voor ons en onze fans geen loze slogan maar een staalharde belofte."

Belga
Archieffoto PhotoNews