Vermassen waarschuwt voor gewelddadige computerspelletjes

Vermassen waarschuwt voor gewelddadige computerspelletjes

Vermassen waarschuwt voor gewelddadige computerspelletjes

Print
Op het einde van zijn pleidooi op het proces van Kim De Gelder heeft advocaat Jef Vermassen maandagavond gepleit voor een strengere wapenwet. Hij waarschuwde ook voor gewelddadige computerspelletjes. "Je kunt het mensen aanleren om te wennen aan dooddoen", zei hij.

"De middelen waarover de seriemoordenaar beschikt, bepalen de gradatie van de gruwel die hij aanricht", zei Vermassen in het slotstuk van zijn pleidooi. "Had deze man een vuurwapen gehad, dan was deze zaal te klein." Vermassen pleitte ervoor "de wapenwet misschien nog te verstrengen".

Hans Van Themsche

Vervolgens had de advocaat het over gewelddadige computerspelletjes. De Gelder speelde die vroeger, en wilde er ook in de gevangenis, maar kreeg ze niet. "Geef hem dat niet en pas op met de jeugd", waarschuwde Vermassen, die erop wees dat ook Hans Van Themsche, die in 2006 twee dodelijke slachtoffers maakte, graag zulke spelletjes speelde. "Je zou toch denken dat ze genoeg hebben van de gruwel. Laten we er een les uit trekken voor onze kinderen."

Tot slot richtte Vermassen zich nog tot de slachtoffers in de assisenzaal. "Ik vind al uw lijden en verdriet vreselijk", zei hij. "Ik hoop dat dit proces misschien een keerpunt is. Dat je kunt herstellen. Dat je een beetje kunt genezen van die vreselijke trauma's. En laat de schuldgevoelens achterwege."

Belga

MEEST RECENT