Superstripheld Steven Sterk Smurfen achterna

Superstripheld Steven Sterk Smurfen achterna

Superstripheld Steven Sterk Smurfen achterna

Print
Na De Smurfen krijgt ook Steven Sterk, een andere stripcreatie van wijlen Pierre 'Peyo' Culliford, de kans op een carrière op het witte doek.

Diens debuutavontuur 'De Rode Taxi's' zal ook onder die naam - 'Les taxis rouges' - verfilmd worden. Onder andere Jean Reno en Gérard Jugnot zullen in de film meespelen, Reno als de "schurk" Poilonez, baas van het bedrijf Rode Taxi's N.V; Jugnot als meneer Jaak Pijpers, de oude, lieve taxichauffeur die zich vaak over Steven ontfermt. Dat heeft maandag het Franse Lambart

productions meegedeeld.

Van de amper dertien albums van Steven Sterk zijn wereldwijd meer dan negen miljoen exemplaren verkocht; de avonturen van het naïeve tienjarige jongetje dat over Jerommeke-krachten beschikt (behalve wanneer hij verkouden is) zijn in een twintigtal talen vertaald.

De film, die volgend jaar in de bioscoop moet komen, zal worden verdeeld door Walt Disney Company France. De regie is in handen van Manuel Pradal ("Marie baie des anges"). Ook de Franse superster Thierry Lhermitte zal de generiek sieren. Momenteel vinden in Parijs, later in heel Frankrijk, nog castings plaats op zoek naar een jonge acteur die de hoofdrol van het kleine blonde ventje met de pet Steven Sterk zal spelen.

BELGA
archiefbeeld
Nu in het nieuws