"Captain Peacock" overleden

Captain Peacock overleden

"Captain Peacock" overleden

Print
De Britse acteur Frank Thornton, in Groot-Brittannië maar ook in Vlaanderen vooral bekend als Captain Peacock uit de beroemde tv-reeks 'Are you being served? ' (Wordt U al geholpen), is zaterdagochtend in zijn woning in Londen op 92-jarige leeftijd overleden, zo meldde maandag zijn agent.

'Are you being served? ', de reeks over het wel en wee van een verkoopafdeling bij het Londense warenhuis Grace Brothers, liep dertien jaar lang, van 1972 tot 1985, en werd geschreven door David Croft en Jeremy Lloyd, het duo achter 'Allo, Allo! '.

Thorntons karakter, Captain Peacock (Engels voor "pauw"), was het prototype van de stiff upper lip, de humorloze en in de strikte sociale hiërarchie gelovende, besnorde Brit. Zijn tegenhanger op de vrouwenafdeling, mrs. Slocombe, doet al die jaren vergeefse moeite om hem in haar erotisch net te strikken. Thornton overleed zachtjes in zijn slaap, aldus nog zijn agent.

Zijn rol als "kapitein" viel Thornton niet moeilijk: tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij lid van de Royal Air Force (RAF). Op televisie was Thornton soms te bewonderen als sidekick in 'The Benny Hill Show'. Hij speelde ook (kleine bij-)rollen in tientallen films, waaronder 'No sex please, we're British', 'Carry on Screaming' en 'Gosford park'.

BELGA
archiefbeeld
Nu in het nieuws