Boom één en Groen roepen gemeenteraad samen

Print
Boom - Oppositiepartijen Boom één en Groen willen deze maand nog een gemeenteraad.
Eerder had de bestuursmeerderheid N-VA, Open VLD en CD&V beslist op de vooropgestelde datum van 21 maart geen gemeenteraad te houden bij gebrek aan punten.

"Als de meerderheid niet voldoende inspiratie heeft, wij wel", klinkt het bij Patrick Marnef (Boom één) en Sven Cools (Groen). Omdat een derde van de raadsleden een raad kan bijeen roepen en Boom één (8) en Groen (1) samen negen op 25 zetels tellen, is dit wettelijk geen bezwaar. Het voorstel van de oppositie is om op donderdag 28 maart de gemeenteraad te houden.

Ze doen meteen ook voorstellen voor deze raadszitting. "Wij horen op wijkraden en officiële bijeenkomsten en ook in de pers allerlei aankondigingen door deze nieuwe bestuursmeerderheid van verkeersingrepen tot het verplaatsen van de wekelijkse markt. We doen inhoudelijk geen uitspraken, maar willen wel eens de visie kennen en ons recht als raadslid in het debat laten gelden."

Concreet willen Boom één en Groen onder andere de behandeling van het aanstellen en samenstellen van de raadscommissie en de aanduiding van hun voorzitters. Willen ze het opnieuw invoeren van de dubbele rijrichting in de Brandstraat tussen Tuyaertstsraat en Blauwstraat bespreken, en evenzeer de motivatie horen over het verplaatsen van de markt naar het handelscentrum.
Ook willen ze minstens iets horen over de timing wanneer de meerderheid (eindelijk) haar beleidsverklaring houdt.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio