Politie controleert rookverbod in cafés

Politie controleert rookverbod in cafés

Politie controleert rookverbod in cafés

Print
Nijlen - Inspecteurs van de federale overheidsdienst Volksgezondheid hebben in Berlaar en Nijlen drie cafés aangetroffen waar gerookt werd. De cafébazen en de rokers kregen een proces-verbaal.
De actie vond plaats op donderdagavond 14 maart van 19 tot 22u en werd georganiseerd op vraag van de politie Berlaar-Nijlen na klachten van burgers. "Tijdens deze actie controleerden de inspecteurs 31 cafés. In december 2011 organiseerde politiezone Berlaar-Nijlen al een soortgelijke actie. Toen lag de klemtoon op het waarschuwen en werden cafébazen die in overtreding waren aangemaand om zich in regel te stellen. Ditmaal werd er bij een overtreding onmiddellijk overgegaan tot het opstellen van een proces-verbaal", zegt politiewoordvoerder Katrien De Koninck.

"In totaal stelde de inspectiedienst van de FOD Volksgezondheid zes processen-verbaal op. Drie daarvan waren voor cafébazen die het nog steeds toestonden dat er gerookt werd in hun café. Drie processen-verbaal werden opgesteld tegen klanten die in deze cafés aan het roken waren. Het gaat om twee cafés in Berlaar en een café in Nijlen", aldus Katrien De Koninck.

De lokale politie plant op korte termijn meer dergelijke acties.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio