'Farid le fou' komt niet vervroegd vrij

'Farid le fou' komt niet vervroegd vrij

'Farid le fou' komt niet vervroegd vrij

Print
De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank heeft maandag het verzoek tot voorwaardelijke invrijheidsstelling verworpen van Farid Bamouhammad, ook bekend als 'Farid le fou'. Ook een verzoek tot penitentiair verlof en tot plaatsing onder elektronisch toezicht werden verworpen.

Volgens de rechtbank vertoont de gedetineerde, ondanks het feit dat de psychosociale dienst van de gevangenis van Jamioulx een positieve evolutie vaststelt, nog een te groot risico op recidive.

Farid Bamouhammad kan impulsief en gewelddadig reageren, luidt het. Hij moet over een langere periode psychologisch worden gevolgd. Bovendien belooft de huidige gespannen relatie met zijn partner niet veel goeds voor de sociale reïntegratie van de betrokkene, aldus de rechtbank.

Farid Bamouhammad werd in het verleden al herhaaldelijk veroordeeld. Zo kreeg hij in 1997 een celstraf van 13 jaar voor het hof van assisen van Brussel wegens doodslag. In 2000 gijzelde hij in de woning van zijn ex-vrouw en nadien in een restaurant in Drogenbos vier mensen. Ook in 2005 maakte hij zich schuldig aan een gijzeling in Brussel en verwondde hij een politieagent.

Belga
Archieffoto PhotoNews

.

Nu in het nieuws