'Villa Vanthilt' vraagt 35.000 euro aan kandidaat-steden

'Villa Vanthilt' vraagt 35.000 euro aan kandidaat-steden

'Villa Vanthilt' vraagt 35.000 euro aan kandidaat-steden

Print
Marcel Vanthilt Vanthilt wil deze zomer met zijn populaire talkshow tien weken lang verschillende locaties bezoeken in Vlaanderen. Dat belooft een dure zaak te worden voor steden die geïnteresseerd zijn in 'Villa Vanthilt' want één vraagt aan iedere gaststad 35.000 euro. Daar lijken niet veel steden voor warm te lopen.

"'Villa Vanthilt' is slechts een week te gast in een stad als dit project groen licht krijgt", legt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt uit in een krant van De Persgroep.

"We willen echter van die passage nog steeds een onvergetelijk evenement maken. Dat vraagt extra financiële middelen. 'Villa Vanthilt' levert een mooi visitekaartje af voor de gaststad. Zo wordt elke aflevering aandacht besteed aan lokale bezienswaardigheden in de tussenfilmpjes. Het is een win-winsituatie: wij hebben meer middelen om een mooie show te maken, en voor de gaststad is het een boost voor het toerisme. Door het nieuwe systeem krijgen kleinere gemeenten nu overigens ook de kans om de show te ontvangen."

Maar uit een rondvraag van dezelfde krant blijkt dat niet veel steden 35.000 euro willen betalen om het programma naar hun gemeente te krijgen. Ze vinden het niet gepast om in deze budgettair moeilijke tijden zo'n bedrag op tafel te leggen.

FiVr
Archieffoto KB

Nu in het nieuws