Prins Filip huldigt samenwerking Brussels Airlines en Thai Airways in

Prins Filip huldigt samenwerking Brussels Airlines en Thai Airways in

Prins Filip huldigt samenwerking Brussels Airlines en Thai Airways in

Print
Brussels Airlines en de Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways hebben maandag in Bangkok een samenwerkingsakkoord afgesloten. Dat gebeurde in het kader van de Belgische economische missie in Thailand, in aanwezigheid van prins Filip.

Beide maatschappijen zijn lid van het commerciële netwerk Star Alliance. Dit commercieel akkoord van code-sharing zal Brussels Airlines in staat stellen klanten vluchten naar Bangkok aan te bieden.

Connectie met Brussel

De Thaise hoofdstad is uitgegroeid tot de op een na belangrijkste langeafstandsbestemming met vertrek in Brussel. De reizigers van Thai Airways kunnen anderzijds via Brussel inpikken op de Amerikaanse en de Afrikaanse bestemmingen van de Belgische maatschappij.

Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, noemde het akkoord "zeer positief". "Onze maatschappijen zijn vrij complementair. We zijn meer aanwezig op het Afrikaanse en Amerikaanse segment, en Thai Airways op het Aziatische marktsegment."

Bangkok-Brussel

Thai Airways verbindt sinds 2011 Bangkok met Brussel met drie wekelijkse vluchten. Die frequentie wordt opgevoerd tot vier vluchten per week, besliste de maatschappij die van Brussel zijn tweede Europese hub wil maken.

Belga
Archieffoto