Schizofreniebetoog doet Vermassen en assisenzaal steigeren

Schizofreniebetoog doet Vermassen en assisenzaal steigeren

Schizofreniebetoog doet Vermassen en assisenzaal steigeren

Print
In de gerechtszaal in Gent is maandagnamiddag even commotie ontstaan tijdens het pleidooi van de psychologen die door de verdediging werden aangesteld.

Geert Hoornaert en Nathalie Laceur hielden een lange en sterke uiteenzetting waarin ze stelden dat Kim De Gelder schizofreen is. Zij zijn van mening dat "De Gelder in een eigen wereld zit van waaruit hij rationele overwegingen neemt die vanuit onze belevingswereld absurd lijken en niet rationeel te verklaren zijn."

Nadat het eerst tot een scherpe discussie kwam tussen meester Jef Vermassen, die brutaal uit de hoek kwam, en de psychologen, haalde meester Nina Van Eeckhaut een interview in Humo aan. In dat interview, dat tien dagen na de feiten plaatsvond, stelden ze volgens de advocaat dat De Gelder een psychoticus was. "Dat verklaart het fanatisme waarom u nu stelt dat De Gelder een psychoot is", zei de advocate fel tegen de psychologen.

Moeder De Gelder

Die uitspraak werd op luid geklap en gelach onthaald door de mensen in de zaal. "Meester Vermassen doet nog sterker. Hij heeft maar een dag nodig om te zeggen dat het een psychopaat is", verweerde psychologe Nathalie Laceur zich. Ook Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, merkte op dat "Vermassen de dag na de feiten al op televisie te zien was". Opnieuw weerklonk handgeklap vanuit de zaal; dit keer vanuit het kamp van de ouders van De Gelder. De moeder van De Gelder riep woedend naar de mensen die aan het lachen waren, waarop de voorzitter dreigde haar uit de zaal te zetten. "Zwijg nu, u heeft uw kans gehad om uw getuigenis af te leggen. Hou op, of ik laat u uit de zaal verwijderen."

Het is duidelijk dat heel wat mensen zijn verschoten door het sterk beargumenteerde betoog van de psychologen. Dat verklaart waarschijnlijk de erg felle reacties van advocaten en de onrust in de zaal.

Foto Photo News

Nu in het nieuws