ST en Ericsson gaan uit elkaar, schrappen 1.600 banen

ST en Ericsson gaan uit elkaar, schrappen 1.600 banen

ST en Ericsson gaan uit elkaar, schrappen 1.600 banen

Print
ST-Ericsson wil wereldwijd 1.600 banen schrappen. Dat heeft de chipproducent maandag bekendgemaakt. Tegelijkertijd werd ook meegedeeld dat de joint venture tussen de Frans-Italiaanse groep STMicroelectronics en het Zweedse Ericsson wordt opgeheven.

Ericsson neemt LTE-chips en ongeveer 1.800 werknemers over, terwijl STMicrolectronics de andere activiteiten zal verderzetten, waarbij in totaal 950 werknemers betrokken zijn. De opsplitsing zal in het derde kwartaal worden afgerond, zo luidt het in de mededeling.

Herstructurering

Daarnaast wordt ook jobverlies aangekondigd. "ST-Ericsson gaat een herstructurering van zijn huidige operaties doorvoeren, wat gevolgen kan hebben voor 1.600 medewerkers wereldwijd, waarvan 500 tot 700 in Europa, te weten 400 tot 600 plaatsen in Zweden en 50 tot 80 plaatsen in Duitsland", staat in een mededeling op de website.

De onderneming stelde in 2012 wereldwijd ongeveer vijfduizend mensen tewerk, vooral in Zweden, Duitsland, India en China. Sinds de oprichting van de joint venture in 2009, werd nog in geen enkel kwartaal winst opgetekend.

Belga
Archieffoto