Pierre Serry krijgt zes jaar cel voor cocaïnesmokkel

Pierre Serry krijgt zes jaar cel voor cocaïnesmokkel

Pierre Serry krijgt zes jaar cel voor cocaïnesmokkel

Print
Pierre Serry, de 62-jarige man uit Maria-Aalter die ervan verdacht wordt de tussenpersoon te zijn in de zaak van de "kasteelmoord", is door de rechtbank van eerste aanleg van Gent veroordeeld tot zes jaar cel voor cocaïnesmokkel. Ook de 75.000 euro borg die Serry betaalde, is hij kwijt aan de staat.

Serry werd begin dit jaar samen met enkele andere beklaagden veroordeeld tot 6 jaar cel voor de verkoop en invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne.

Serry liet tijdens het proces echter verstek en tekende verzet aan tegen het vonnis, zodat het proces over zijn aandeel moest overgedaan worden. Zijn advocaat Hans Rieder pleitte dat Serry nog nooit met cocaïne in aanraking kwam en geen 'notoire cocaïnedealer' is.

Volgens hem is de onderzoeksopzet niet hard te maken. Rieder meende dat zijn cliënt de indruk heeft dat er een dossier tegen hem is "gefabriceerd door mensen die met hem een rekening te vereffenen hebben." Rieder vroeg daarom de vrijspraak, maar de rechtbank oordeelde dat er wel degelijk sprake is van een zeer goed georganiseerde vereniging waarin Serry een aandeel had om de harddrug vanuit Paraguay naar Europa te smokkelen om die hier te verkopen.

Serry werd bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel. In 2009 werd Serry door de raadkamer vrijgelaten mits het betalen van een borgsom van 75.000 euro. Doordat hij tijdens de eerste zitting verstek liet, oordeelt de rechtbank nu dat die borg komt te vervallen en toekomt aan de staat.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT