Raadsleden daten met politiezone Grens

Raadsleden daten met politiezone Grens

Raadsleden daten met politiezone Grens

Print
De nieuwe politieraadsleden uit Essen, Kalmthout en Wuustwezel kregen afgelopen vrijdag de kans om via een ‘speeddate’ nader kennis te maken met de werking en de diensten van de politiezone Grens. Ze kwamen daarvoor samen in het dienstencentrum De Groten Uitleg in Kalmthout.
Op die manier werd onder andere informatie gegeven over de verhoogde inzet van de interventieploegen tijdens het weekend, de preventieve taken van de verkeerspolitie, het werk van het welzijnsteam en de verschillende opdrachten van de wijkinspecteurs.

“De korpschef en de afdelingshoofden van de interventiedienst, verkeersdienst, wijkdienst, recherche- en steundiensten gaven tekst en uitleg over hun werking binnen het korps. Elk kwartier schoof iedereen door zodat de raadsleden goed geïnformeerd werden via een persoonlijk gesprek”, zegt burgemeester Lukas Jacobs en voorzitter van de politieraad.

De politieraad bestaat uit de burgemeesters en negentien raadsleden van de drie gemeenten en komt vier keer per jaar samen. Ze zijn bevoegd voor de begroting, de personeelsformatie en benoemingen binnen het korps.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio