Cafébaas weigert factuur ziekenwagen te betalen na inbraak

Cafébaas weigert factuur ziekenwagen te betalen na inbraak

Cafébaas weigert factuur ziekenwagen te betalen na inbraak

Print
Sint-Gillis-Waas - Cafébaas Dick Van Dijck overmeesterde vorig jaar een inbreker in zijn zaak Den Broeder. De man weigert nu de factuur van de ziekenwagen te betalen, waarin volgens hem de inbreker vervoerd werd.

Eind december vorig jaar kreeg Dick Van Dijck een inbreker over de vloer in zijn taverne Den Broeder in Sint-Gillis-Waas. Van Dijck overmeesterde de man met behulp van een geladen pistool en verkocht hem een paar rake klappen. Onlangs kreeg hij een factuur van 120 euro in de bus, om de kosten van de ziekenwagen te dekken. "Maar die ga ik niet betalen", zegt Van Dijck. "Ik ben niet met de ziekenwagen afgevoerd, de inbreker wel. Waarom zou ik dan voor die kosten moeten opdraaien?" De politie en brandweer blijven erbij dat Van Dijck met de ambulance vervoerd werd.

"Ik had amper een vodje aan mijn hand, die inbreker was er veel erger aan toe. Waar is de logica dan? Ik heb via de korpschef al een confrontatie gevraagd met de betrokken hulpdiensten, maar die krijg ik niet. Daarom heb ik me burgerlijke partij gesteld, deze week komt de zaak voor de rechter", voegt Van Dijck toe.

"Dit gaat niet om het geld, wel om het principe. Ik ben hier de sigaar, en word precies erger gestraft dan de inbreker. De verzekering weigert de schade te vergoeden. Mijn zaak is failliet gegaan en nu wil ook de gemeente in mijn zakken zitten."

SOPY

Foto Stefaan Van Hul

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio