Dijlestad zoekt horecacoach

Dijlestad zoekt horecacoach

Dijlestad zoekt horecacoach

Print
Mechelen - Mechelen gaat op zoek naar een horecacoach. Het moet een brugfiguur worden tussen de horeca en het stadsbestuur. "We hebben veel leuke restaurantjes en cafeetjes, maar het aanbod voor de middenklasse ontbreekt", vindt schepen van Economie Wim Jorissen (N-VA).

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft vrijdag in het congrescentrum Lamot het plan toegelicht dat hij 13 miljoen euro vrijmaakt voor kernversterkende maatregelen. "De kleinhandel en horeca creëren niet alleen jobs, maar bepalen ook de sfeer en de aantrekkelijkheid van een stad of gemeente."

Of de stad Mechelen daar wat in ziet? "Zeker weten. Het gaat hier goed met de horeca en het aantal bezoekers dat we naar onze winkelstad zuigen, neemt almaar toe. Het zou te gek zijn als we hier geen project zouden voor indienen. Ik denk dat onze stad én de horeca een horecacoach kan gebruiken. We gaan daarvoor een sterk dossier indienen", zegt de schepen Wim Jorissen (N-VA).

De horecacoach moet in de eerste plaats de schakel worden tussen de stad en de horeca-uitbaters. "De horecacoach moet een klankbord zijn voor de wensen en opmerkingen van beide partijen", vindt Jorissen. "We willen het uitgaansleven voor iedereen in Mechelen gezellig en prettig maken."

Dirk Wernaerts (foto), uitbater van taverne L'Amité op de Grote Markt en zaterdag net vijftig geworden, ziet het wel zitten. "Er is vandaag zelfs geen spreekbuis voor ons naar het stadhuis. Het initiatief van dit nieuw stadsbestuur om een coach aan te werven, is positief. We hebben weer hoop dat er eindelijk een stadsbestuur is dat zich om de middenstand en horeca bekommert. Een spreekbuis creëren, is belangrijk, ook al weten we niet wat die juist van plan is", zegt hij.

Lees ook het artikel in Gazet van Mechelen.

LDN

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio