Woonzorgcentrum Millegem wil een hotelbeleving

Woonzorgcentrum Millegem wil een hotelbeleving

Woonzorgcentrum Millegem wil een hotelbeleving

Print
Ranst - Op de dag van de zorg gooide ook het wzc Millegem de deuren open. De honderd bewoners en hun familie konden achter de schermen kijken en genieten van het improvisatietheater Inspinazie en frieten in de voortuin.
De 101 bewoners krijgen er binnen afzienbare tijd nog 39 bewoners bij want na een eerdere uitbreiding in 2010 plant de vzw Armonea een nieuwe vergroting van het woonzorgcentrum.Dat zegt directeur Erwin Lafosse. “We zitten hier ruim met veel parkeerruimte voor de bezoekers. Ook onze kamers zijn ruim. Onlangs is een bewoners erin geslaagd haar wandkast van 4 op 2 meter in haar kamer te plaatsen. We willen dat onze hier gasten een hotelgevoel krijgen. Spijtig is de belbushalte afgeschaft maar er komt nu een fiets- en wandelpad naar het dorp dus dat maakt het toch makkelijker voor bewoners en bezoekers die naar het Ranstse centrum willen. Onze bewoners komen niet alleen uit Ranst maar ook uit de ruime omgeving en als ze hier hun intrek hebben genomen, gaan ze nog maar zelden weg.”

Alleen voldoende verpleegkundigen vinden is een probleem. Zo werken er ook al drie Roemeense verpleegkundigen in Ranst. “Toen ik verpleegkunde studeerde waren er te veel verplegers maar dat is nu helemaal veranderd. Vandaar dat we verpleegkundigen moeten zoeken tot in Roemenië. Ze krijgen een turbo cursus verzorging en Nederlands maar nu draaien ze volop mee..”

De bezoekers van wzc Millegem konden ook een kijkje nemen in de keuken, het kapsalon en de badkamer en de kiné-afdeling. Ook de geautomatiseerde manier waarop de medicatie per inwoner met behulp van de computer wordt verdeeld werd getoond. “Op die manier sparen we een voormiddag werk van een verpleegkundige uit. Het programma werkt alleen voor medicatie in pilvorm, dus injecties of drankjes moeten we handmatig verdelen.” Legde Erwin Lafosse uit. “

In de namiddag werd het druk met de voorstelling van Inspinazie. Het improvisatietheater toonde een frisse en ongebruikelijke kijk op het leven in het woonzorgcentrum. Voor wie er trek in had, waren er frietjes te krijgen in de voortuin. De jongste bezoekers maakten een speurtocht door het hele gebouw en brachten een bezoekje aan de grimestand.

Sylvain Liekens

Foto Dirk Van de Velde

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio