Afgelegen woning niet bereikbaar door putten in de weg

Print

Afgelegen woning niet bereikbaar door putten in de weg

Moerbeke-Waas - De Moerbeekse gemeentesecretaris daagt het bestuur van de buurgemeente voor de vrederechter. Ze kan al maanden haar woning, in een bos, niet meer bereiken en wil het bestuur dwingen de putten te vullen.
Keizershoek is de straat waar Barbara Put woont maar de toegang naar het huis is via de Brandstraat in Wachtebeke. "Het is een aardeweg van circa 1 kilometer lang, eind vorig jaar werden bomen gerooid en dat zwaar verkeer heeft de putten veroorzaakt en het winterweer heeft het nadien nog veel erger gemaakt. Ik moet telkens mijn wagen achterlaten en een eind te voet gaan. Ook de hulpdiensten kunnen ons niet bereiken..

De weg is grondgebied Wachtebeke maar het gemeentebestuur schiet niet in actie, waarop de gemeentesecretaris naar de vrederechter stapte. Burgemeester Rudy Van Cronenbrug (Anders) reageert. "De woning van mevrouw Put staat in een bos en is zonevreemd, het is ook geen openbare weg en er is maar één woning in die straat. Daardoor kunnen we geen prioriteit geven om die weg te verharden, er zijn nog meer straten in slechte staat en waar meer woningen staan", verwoordt Van Cronenburg het standpunt van Wachtebeke.

"We vragen echt niet om asfalt te gieten, we hebben er zelf voor gekozen om in een bos te wonen. Dat de woning zonevreemd is maakt geen verschil, ze is gebouwd met alle nodige vergunningen. Ik vind het erg dat ik een advocaat moet inschakelen om mijn eigen huis te kunnen bereiken", besluit Put.

DVR

Foto Gert Cools
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio