Circusfamilie komt twee weken later

Print
Wuustwezel - Circus Pacifique, het vroegere 'Zavatta', komt twee weken later naar Wuustwezel dan gepland. De hele familie kreeg griep en bovendien zitten ze ondergesneeuwd in de buurt van Hoei.
Het circus zou normaal gezien van 15 tot 23 maart doorgaan op de velden ter hoogte van de Kampweg. "Maar de familie heeft momenteel de kracht niet om alles in te pakken, te verhuizen en weer op te stellen in Wuustwezel.
Daarom hebben we gevraagd aan de gemeente of we van vrijdag 29 maart tot zaterdag 6 april mogen komen", zegt de woordvoerder van Pacifique.

Terwijl de circusfamilie vorig jaar nog bekend was onder de naam 'Zavatta', noemen ze nu 'Pacifique'. Dat komt omdat Zavatta verwijst naar een bekende clown uit de jaren 50 en dus een merknaam is. Om misverstanden te vermijden, werd daar afstand van gedaan.

Ondanks de naamswijziging is het concept van het traditionele familiecircus nog steeds hetzelfde. Vijf gezinnen staan met in totaal dertig personen in het circus. Het circus is verder ook bekend om zijn uitgebreide zoo met onder andere tien leeuwen, zebra's en dromedarissen.

GRWO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio