"Sanremo was één langgerekte SM-sessie"

Sanremo was één langgerekte SM-sessie

"Sanremo was één langgerekte SM-sessie"

Print
Milaan-Sanremo was zondag allesbehalve een lenteklassieker. Door de winterse omstandigheden werd de wedstrijd ingekort en heel wat renners stapten af. Vier Belgen doen hun verhaal over een van hun zwaarste dagen ooit in de koers.

Hij kreeg zijn lippen nauwelijks van mekaar, Johan Vansummeren. "Dit is de zwaarste dag die ik ooit op een fiets heb doorgebracht", stamelde de Limburger die uipakte met een fraaie omschrijving voor de trip die hij achter de rug had.

"Eén langgerekte SM-sessie was dit. Steen- en steenkoud, voor en na de onderbreking. Het was niet gemakkelijk, maar toch vond ik het er niet over. Gevaarlijk was het niet, omdat de klim over de Turchino geschrapt werd. Maar voor de rest: eigenlijk hoort dit bij het vak dat ik gekozen heb."

Lees ook Ciolek wint winterse Milaan-Sanremo voor Sagan

"Alleen Gilbert wilde verder rijden"

Greg Van Avermaet zag het tijdens de neutralisatie niet meer zitten om weer op de fiets te klimmen. "Ik was compleet onderkoeld en zat te bibberen als een riet."

Philippe Gilbert was de enige BMC'er die de wedstrijd wilde hernemen. Dus volgde de rest van het team het voorbeeld van de kopman. "Philippe is nu eenmaal de leider. Gelukkig vielen de omstandigheden in deel twee een beetje beter mee."

"Met ons houdt niemand rekening"

Kevin Hulsmans reageerde bitter. "Voetbalwedstrijden worden afgelast in deze omstandigheden. Renners jagen ze overal door. Met ons houdt niemand rekening. Dit was flirten met de waanzin. Nooit eerder meegemaakt, deze omstandigheden."

"Haardroger als schoenverwarmer"

Bij RadioShack-Leopard was het alle hens aan dek tijdens de busreis tussen Ovada en Cogoleto. Ook ploegleider Dirk Demol sprong in de bres voor zijn renners. Voor het weer droog krijgen van de natte spullen haalde de West-Vlaming een oude truc uit de doos.

"Toen ik zelf nog renner was, droogden we 's avonds onze natte koersschoenen op door met een haardroger aan de slag te gaan. Een voorhistorische aanpak die passend was bij de epische Milaan - Sanremo die we achter de rug hebben."

Guy Vermeiren

Foto Photo News

MEEST RECENT