Jurgen Van den Broeck op het oorlogspad

Jurgen Van den Broeck op het oorlogspad

Jurgen Van den Broeck op het oorlogspad

Print
Parijs - Nice liet Jurgen Van den Broeck dit jaar aan zich voorbijgaan. De Ronde van Catalonië, die vandaag start in Calella, wordt zijn nieuwe doel. Beter doen dan zijn derde plaats van vorig jaar is zijn droom.

Mooi volk aan de start van de Volta Ciclista a Catalunya. Wiggins, Rodriguez en zijn Katushaploegmaat Menchov, Valverde, een uitgeziekte Gesink, Scarponi, Pinot, Hesjedal ... en onze nationale rondetrots Jurgen Van den Broeck.

"Ik kijk uit naar deze klus. Vorig jaar presteerde ik goed in de Ronde van Catalonië (hij eindigde als derde na Michael Albasini en Samuel Sanchez, red.) en dat hoop ik opnieuw te doen. Ook al omdat WorldTourpunten sprokkelen een noodzaak is", blikt de Kempenaar vooruit.

"Ik denk dat ik er klaar voor ben. Begin maart wisselde ik Parijs - Nice in voor een stage van twee stage op Tenerife. Als je tegen renners moet opboksen die sterker zijn en in landen wonen waar het weer iets genadiger is dan in België, is dat een noodzaak als je zelf sterker wil worden. De voorbije jaren deed ik altijd mijn voordeel met die stage op Tenerife."

VdB heeft als wedstrijden voorlopig alleen de Argentijnse Ronde van San Luis en de Ruta del Sol in de benen. Die sloot hij respectievelijk af met een vijfde en tweede plaats. "Mijn seizoenstart was best oké. Vanaf nu wordt het iets drukker. De ronden van Catalonië, Baskenland en Romandië volgen elkaar in sneltreinvaart op. Daarna neem ik een break vooraleer opnieuw op te bouwen richting Tour."

LLN

Foto Photo News

Meer sportnieuws