Meer dan 13.000 varkens uit Chinese rivier gevist

Meer dan 13.000 varkens uit Chinese rivier gevist

Meer dan 13.000 varkens uit Chinese rivier gevist

Print
Uit een rivier bij Shanghai zijn intussen al meer dan 13.000 varkens opgevist. Dat bericht de Chinese pers maandag. Twaalf dagen nadat de eerste dode varkens boven water zijn gekomen, is nog altijd niet duidelijk waar de karkassen vandaan komen.

De autoriteiten in Shanghai visten al 9.460 karkassen uit de Huangpu-rivier, aldus de krant Shanghai Daily. In de naburige prefectuur Jiaxing, in de provincie Zhejiang, haalden de autoriteiten 3.601 dode varkens uit het water, aldus het persagentschap Xinhua.

De inwoners van de economische hoofdstad van China zijn ongerust over de dode varkens in de rivier, die goed is voor 22 procent van het waterverbruik van de 23 miljoen inwoners. Uit de analyse van waterstalen moet evenwel blijken dat de waterkwaliteit "normaal" is.

Epidemie

Het Chinese ministerie van Landbouw stuurde een team ter plaatse, maar dat kon tot dusver nog geen verklaring geven voor het overlijden van de varkens en waarom ze in de rivier lagen. Vorige week toonden tests wel de aanwezigheid van een virus aan, dat niet gevaarlijk is voor de mens. Het zou om een epidemie kunnen gaan.

Belga
Foto AFP

.

Nu in het nieuws