Dutroux woedend omdat "er te veel saus op zijn gebraad lag"

Print
Marc Dutroux gaat de directie van de gevangenis van Nijvel een klachtenbrief bezorgen omdat er te veel saus op zijn gebraad lag. Dutroux heeft naar eigen zeggen prediabetes en moet daarom op zijn dieet letten.

Een anonieme bron, een vertrouweling die Dutroux om de twee weken bezoekt, zegt aan Sudpresse dat Dutroux slecht gehumeurd rondloopt. Dat zou alles te maken met de beslissing om hem niet voorlopig te laten vrijkomen met een enkelband.

Prediabetes

Dutroux was niet te spreken over zijn zondagmaaltijd, een stukje gebraad met kroketjes. "Het is altijd hetzelfde. Ik ga een brief schrijven aan de directie", klonk het. Volgens zijn vertrouweling lijdt Dutroux aan prediabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Zijn lichaam zou daarom meer moeite hebben om glucose te verwerken.

Onder dat excuus stelt Dutroux al twee jaar lang strenge eisen. Gepaneerde vis weigert hij, terwijl kroketten dan weer geen probleem vormen, net als flessen Fanta en chocoladerepen.De vertrouwelinge is de 'fan' van Dutroux, die hem al vijf jaar lang bezoekt en speciale verzoekjes inwilligt. Wel benadrukt ze dat het om een vriendschappelijke relatie gaat.

Bekijk ook de reportage van vtm:

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws