Twee gevangenen ontsnappen met helikopter uit Canadese gevangenis

Print
Twee gevangenen zijn zondag per helikopter uit een gevangenis nabij het Canadese Québec ontsnapt. Een van hen kon, net als twee medeplichtigen, enkele uren later opnieuw opgepakt worden. De tweede gedetineerde was een tijdje op de vlucht, maar werd vandaag toch ingerekend.

De lokale politie is karig met details over de gewaagde ontsnapping. Volgens de media gijzelden de twee gewapende medeplichtigen de helikopterpiloot en dwongen ze hem over de gevangenis van Saint-Jérôme, op vijftig kilometer ten noorden van Montréal, te vliegen.

Ontsnapping

Via een touw konden de twee gevangenen die op het dak van de gevangenis stonden, in het toestel klimmen. Na een korte vlucht stapten ze over in een voertuig.

De helikopter kon snel teruggevonden worden in het bergachtig gebied rond Mont-Tremblant, in de Laurentiden. De piloot was in shock en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Hells Angels

Een 36-jarige ontsnapte gevangene, bekend bij de politie omwille van zijn banden met de motorbende Hells Angels, en twee medeplichtigen zijn opnieuw opgepakt. De andere ontsnapte is een 33-jarige man.

Bekijk beelden van na de ontsnapping via YouTube:

Belga
Beelden: YouTube

MEEST RECENT