Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Print
Voor veel reizigers in Antwerpen is het al een meevaller dat ze op een overvolle tram geraken. Maar een 22-jarige studente uit Wijnegem mocht er afgelopen zaterdag niet af van de tramchauffeur. "Puur pestgedrag", zegt Lien Vandenbussche.

Lien wil rond 8.30 uur tramlijn 10 opstappen ter hoogte van de Antwerpse Sint-Jacobsmarkt, maar ze wacht even omdat er nog een andere reiziger komt aangelopen. "Uit beleefdheid. Maar dat ik daardoor even in de deuropening bleef staan, was niet naar de zin van de tramchauffeur. Die wilde de deuren meteen sluiten. Ik kon er nog net tussen."

Het echte pestgedrag moet dan nog beginnen. De tram rijdt verder richting Wijnegem Shopping Center, de eindhalte van Lien. "De deuren bleven dicht aan mijn halte. Ik heb nog naar de tramchauffeur geroepen, maar ze deed niets en reed gewoon verder. Ik werd bijna 'gegijzeld'."

Ongezien

"Ongezien", moet ook De Lijnwoordvoerder Koen Peeters toegeven. "We hebben dan ook onmiddellijk contact opgenomen met Lien. Om te horen wat er precies was gebeurd." De Lijn kan aan de hand van de beschrijving en de tramlijn achterhalen wie de tramchauffeur is. "We willen natuurlijk ook haar verhaal horen. Onze chauffeurs hebben het ook niet altijd even makkelijk."

Lees vandaag meer in uw krant.

WB

Foto Frederik Beyens

MEEST RECENT