Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Tramchauffeur 'gijzelt' reiziger

Print
Wijnegem - Voor veel reizigers in Antwerpen is het al een meevaller dat ze op een overvolle tram geraken. Maar een 22-jarige studente uit Wijnegem mocht er afgelopen zaterdag niet af van de tramchauffeur. "Puur pestgedrag", zegt Lien Vandenbussche.

Lien wil rond 8.30 uur tramlijn 10 opstappen ter hoogte van de Antwerpse Sint-Jacobsmarkt, maar ze wacht even omdat er nog een andere reiziger komt aangelopen. "Uit beleefdheid. Maar dat ik daardoor even in de deuropening bleef staan, was niet naar de zin van de tramchauffeur. Die wilde de deuren meteen sluiten. Ik kon er nog net tussen."

Het echte pestgedrag moet dan nog beginnen. De tram rijdt verder richting Wijnegem Shopping Center, de eindhalte van Lien. "De deuren bleven dicht aan mijn halte. Ik heb nog naar de tramchauffeur geroepen, maar ze deed niets en reed gewoon verder. Ik werd bijna 'gegijzeld'."

De tram rijdt zo nog even door, tot aan de eindhalte waar alle reizigers wel mogen uitstappen.

Facebook

De studente doet haar verhaal op de officiële Facebookpagina van De Lijn. En ze raakt daarmee een gevoelige snaar bij andere reizigers: in geen tijd krijgt Lien 7600 keer een 'vind ik leuk' op haar bericht en reageren nog eens 500 mensen, sommigen met een soortgelijk verhaal.

"Ongezien", moet ook De Lijnwoordvoerder Koen Peeters toegeven. "We hebben dan ook onmiddellijk contact opgenomen met Lien. Om te horen wat er precies was gebeurd." De Lijn kan aan de hand van de beschrijving en de tramlijn achterhalen wie de tramchauffeur is. "We willen natuurlijk ook haar verhaal horen. Onze chauffeurs hebben het ook niet altijd even makkelijk."

Lees het artikel ook in Gazet van Antwerpen.

WIM BRILLOUET

Foto Frederik Beyens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio