Vader en zoon komen om bij wandeltocht aan Mont-Blanc

Vader en zoon komen om bij wandeltocht aan Mont-Blanc

Vader en zoon komen om bij wandeltocht aan Mont-Blanc

Print
Een 48-jarige Brit en zijn 12-jarige zoon die zaterdag vertrokken waren voor een wandeltocht in het Mont-Blanc-massief nabij Chamonix, zijn zondag dood teruggevonden. Beiden vielen honderden meters diep.

De vader had zaterdag rond 14 uur per telefoon laten weten dat zijn zoon gevallen was, dat hij hem niet meer kon zien en ook niet kon bereiken. Nadien was de verbinding verbroken. Er werd een zoekactie op touw gezet, maar het zoekgebied was immens.

Pas nadat via de Britse politie het gezin van de slachtoffers was gevonden, werd duidelijk welke wandeltocht de twee hadden gepland. Ze hadden vanuit Chamonix een route gekozen die normaal vooral 's zomers wordt gebruikt, en niet vaak in de winter, "vooral niet zonder sneeuwschoenen", aldus de bergreddingsdienst van Chamonix.

De reddingswerkers vonden uiteindelijk de lichamen van de twee slachtoffers terug. "De zoon had een val van ongeveer 300 meter gemaakt", luidt het. De vader, die vermoedelijk probeerde zijn zoon te redden, maakte een gelijkaardige val van 200 meter.

Belga
Foto AFP

.

Nu in het nieuws