De Wever loopt toptijd in CittA Urban Trail

Antwerps burgemeester Bart De Wever is in topvorm. Dat bewees hij op de CittA Antwerp Urban Trail. Hij finishte na 1 uur en 7 minuten.

ikerremans

Vlaams minister-president Kris Peeters mag zijn benen alvast insmeren voor de Antwerp Ten Miles, want daar komen de twee toppolitici samen aan de start. In de CittA Urban Trail behaalde De Wever de 1.556ste plaats met een tijd van 1 uur 7 minuten en 29 seconden.

De CittA Antwerp Urban Trail, een organisatie van Golazo sports in samenwerking met Gazet van Antwerpen en stadsmagazine CittA, werd zondag voor het eerst gelopen.

Zo'n 3.800 lopers liepen een afstand van 12 kilometer langs en door verschillende historische gebouwen en plekken, zoals de Stadsfeestzaal, het Centraal Station, Park Spoor Noord en de Vlaeykensgang. Ook de trappen naar 't Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis werden aangedaan.

Een man uit Luik, Jean-François Charlier, won de wedstrijd in 40 minuten en 42 seconden. Ook een aantal bekende Vlamingen namen deel, waaronder Tom Waes (308ste, 55 minuten en 15 seconden), Filip Joos (365ste, 55 minuten en 55 seconden) en Francesca Vanthielen (1.012de, 1 uur, 3 minuten en 6 seconden).

Lees maandag alle uitslagen en sfeerreportages van de Citta Urban Trail in Gazet van Antwerpen.

Foto GVA

Vastgoed

Jobs in de regio