Voormalig diensthoofd ruimtelijke ordening Mon Römer overleden

Voormalig diensthoofd ruimtelijke ordening Mon Römer overleden

Voormalig diensthoofd ruimtelijke ordening Mon Römer overleden

Print
Turnhout - De 67-jarige Mon Römer, voormalig diensthoofd ruitmtelijke ordening aan de stad Turnhout, is op vakantie in Tenerife plotseling overleden. Dat meldt de familie.
Mon kreeg begin dit jaar het goede nieuws te horen dat hij voorlopig het gevecht tegen slokdarmkanker aan het winnen was. Samen met zijn vrouw was hij op reis vertrokken naar Tenerife. De reis verliep fantastisch. De zon waar hij zo naar snakte was van de partij en ook het ontvangst in het hotel was warm en hartelijk. Tot op donderdagavond 7 maart hij plots een onverwachte black-out kreeg. Hierdoor is hij op de hotelkamer gevallen en brak zijn neus en enkele ribben. Mon is meteen vanuit het hotel overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis. Hij is daar zeer goed opgevangen en verzorgd.

Na enkele dagen was zijn toestand stabiel, alleen de vraag vanwaar die plotse black-out kwam, bleef onbeantwoord. Dat zou verder uitgezocht worden, na de terugkeer in België. Omdat er met gebroken ribben niet gevlogen kan worden, was duidelijk dat hij nog enkele weken op Tenerife zou moeten blijven. Vrijdag - meer dan een week na zijn opname - zou Mon ontslagen worden uit het ziekenhuis, om verder in het hotel te revalideren. Hij is 's morgens opgestaan, maar heeft in de loop van de ochtend blijkbaar opnieuw een blackout gekregen in het ziekenhuis. Daarbij is hij opnieuw ten val is gekomen. Bij de val heeft een rib een fatale slagader geraakt. Het ziekenhuispersoneel heeft nog geprobeerd Mon te opereren en reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

Mon was meer dan 30 jaar als urbanist werkzaam bij het Turnhoutse stadsbestuur, de laatste jaren als diensthoofd van de dienst Ruimtelijke Ordening. "Mon heeft in heel zijn carrière in eer en geweten zijn beroep uitgeoefend. Met maar 1 doel voor ogen: alle regels en wetten respecteren, om het uitzicht van Turnhout - de stad die hem zeer nauw aan het hart lag - een blijvend en boeiend uitzicht te geven. Een stad waar het ook voor toekomstige generaties goed vertoeven is."

Mon was in oktober 67 geworden. Mon laat een vrouw, twee kinderen en vijf kleinkinderen na.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio