Vrienden van den 148 houden ludieke actie tegen beleid KV Turnhout

Print

Vrienden van den 148 houden ludieke actie tegen beleid KV Turnhout

Turnhout - De wedstrijd tussen KV Turnhout en Racing Mechelen is zonder grote incidenten verlopen. Enkel de optocht van de 'Vrienden van den 148' zorgde even voor wat animo. De wedstrijd zelf werd met 3-0 gewonnen door Turnhout.
De 'Vrienden van den 148' protesteren al een tijdje tegen de gang van zaken bij KV Turnhout. Ze zijn het niet eens met de volgens hen te forse Egyptische inbreng. Vooral Maged Samy en voorzitter Marcel Hendrickx zijn kop van jut. Zij kregen enkele verwensingen naar het hoofd geslingerd zoals 'Magy neem je rotzooi mee' en 'Hendrickx buiten'.

Met een ludieke actie protesteerden de supporters tegen de manier van werken van het clubbestuur. Ze hielden een rouwtocht naar het stadion met een echte lijkwagen en een doodskist. Aan de zijingang van het stadion in het Stadspark werden de supporters wel tegen gehouden door de hulpdiensten. Enkele heethoofden probeerden alsnog binnen te geraken, maar dat lukte niet.

Ook na de wedstrijd bleef het rustig. "Er zijn geen arrestaties gebeurd", aldus burgemeester Erwin Brentjens (N-VA). "Onze hulpdiensten hebben goed werk geleverd. We hebben ook complimenten gekregen van de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken voor onder meer het werken met de plaatsverboden."

Bekijk hier de fotoreportage. Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen.

Fotoreportage Mia Uydens

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio