Riante zege voor Genk na vijf dolle minuten in Bergen

Riante zege voor Genk na vijf dolle minuten in Bergen

Riante zege voor Genk na vijf dolle minuten in Bergen

Print
Racing Genk heeft de reguliere competitie afgesloten met een riante zege. Op bezoek bij Bergen werd het 1-5. Hoe amechtig het voor de rust liep voor KRC Genk, zo vlot liep het in deel twee. In vijf dolle minuten, en met dank aan een compenserende ref Dierick, bogen de matige Limburgers 1-0 om in 1-3. De Ceulaer deed er nog twee bij.

In het klassement blijft Genk zo derde na 30 speeldagen en komt het nog twee punten dichter bij leider Anderlecht dat 1-1 gelijkspeelde bij AA Gent.

Scifo

Niet dat het zo nodig moest voor Bergen. De wetten van play-off 2 zijn immers onverbiddelijk: straks staat de teller weer op nul. Maar Scifo wist toch een gevoelige snaar te raken: de Draken hadden er zin in. Een gretige Chatelle, ex-Genk nota bene, had al een paar keer gevaar gesticht toen Sapina op het halfuur na een corner eerst Köteles en dan de lat op zijn weg vond. Een minuut later was het toch bingo. Al hielp ref Dierick nu wel een handje toen hij de borst van Koulibaly voor een handje nam... Arbeitman nam het strafschopgeschenk dankbaar aan. Verdiend, maar uiterst discutabel.

Genk, met vijf andere namen in de basis ten opzichte van de thuismatch tegen Gent, kreeg geen deuk in een pakje boter getrapt maar kreeg na de rust op zijn beurt hulp van Dierick. Na een vederlichte trekfout op Simaeys mocht Gorius de bordjes in evenwicht hangen. Niemand die toen kon bevroeden dat de match vijf minuten later in een beslissende plooi zou liggen. En dan nog in het voordeel van een tot dan onkennelijk Genk.

Kumordzi en Ojo zetten KRC in geen tijd op 1-3. Tweemaal kwam de scherpe voorzet van Hamalainen, die voor het eerst in 2013 mocht starten. Ook voor Ojo, die bij de rust Barda was komen aflossen, was er een primeur: hij maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor blauw-wit. De Ceulaer zorgde nog voor 1-5, dezelfde score als in de heenmatch. Drie gouden punten voor Genk.

Jo Trekels

BERGEN: Werner, Franquart, Nong, Arbeitman, Chatelle, Lorenzi, Nyoni, Jarju, Le Postollec, Timmermans, Sapina.
KRC GENK: Köteles, Anele, Simaeys, Koulibaly, Hamalainen, Buffel, Kumordzi, Gorius, De Ceulaer, Barda, Joseph-Monrose.
VERVANGINGEN: 46' Ojo voor Barda, 76' Mbodji voor Koulibaly, 80' Limbombe voor Joseph-Monrose, 88' Matthys voor Chatelle.
DOELPUNTEN: 31' Arbeitman 1-0, 55' Gorius 1-1, 57' Kumordzi 1-2, 60' Ojo 1-3, 73' De Ceulaer 1-4, 79' De Ceulaer 1-5,
GELE KAARTEN: 25' Chatelle (elleboog), 30' Kumordzi (tackle), 31' Koulibaly (hands).
RODE KAART: 89' Franquart (noodrem).
SCHEIDSRECHTER: Dierick.
TOESCHOUWERS: 2.500.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws