Lokeren

Lokeren bezorgt Standard nog thuisnederlaag

Lokeren bezorgt Standard nog thuisnederlaag

Lokeren bezorgt Standard nog thuisnederlaag

Print
Standard slikte zaterdagavond in eigen huis op de laatste speeldag van de reguliere competitie zijn tiende nederlaag van het seizoen. De Luikenaars konden een erg realistisch en intelligent voetballend Lokeren nooit wat in de weg leggen. De Pauw voor en Harbaoui na rust straften de verdedigende foutjes van Standard genadeloos af. Zo wipt Lokeren op de laatste speeldag van de reguliere competitie weer over de Rouches naar de vijfde plek.

Op Sclessin stonden de nummers vijf en zes van de rangschikking tegenover mekaar. Bij de Rouches geen geschorste kapitein Van Damme en ook topschutter Ezekiel moest afzeggen met een knieblessure. Bij Lokeren keerde Taravel terug na een tijdje buiten strijd te zijn geweest met een blessure, maar hij startte op de bank. Inzet van de partij was de vijfde plek. Standard nam in de beginfase het initiatief. Lokeren kwam goed weg toen Leko een kopbal van Buyens van de lijn haalde na een corner van Bulot.

Toch puurden de Rouches veelal halve kansjes uit hun balbezit. Bij de eerste bal in de Luikse rechthoek trof Lokeren wel meteen raak. Kanu verkeek zich op een kopbal van De Pauw en die mocht een tweede keer proberen met de voet. Dit keer schoot De Pauw onder Kawashima door en tegen de netten. Ciman maakte zich danig boos op Vainqueur die Leko wel heel erg makkelijk liet voorzetten. Even later kon Harbaoui vrij uithalen in de zestien, maar hij besloot te zwak en Kawashima voorkwam een dubbele achterstand voor de Rouches. De Waaslanders stonden goed als een blok te voetballen en hielden de voorsprong dan ook al bij al makkelijk vast tot aan de rust.

Rednic greep in en bracht Reza en vlak voor het uur ook Buzaglo in de ploeg, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Een meer dan degelijke Buyens haalde de Roemeense coach naar de kant, maar de zwalpende Bulot bleef staan. Lokeren bleef makkelijk overeind en liep nog verder uit. Dit keer troefde Harbaoui Kanu al te makkelijk af. De aangever was opnieuw Ivan Leko. Nu van op vrije trap. Standard bleef klungelen en kreeg tegen de Lokerse verdediging op geen enkel moment een voet aan de grond.

Maric en Scholz hielden de rangen makkelijk gesloten en Persoons en Overmeire domineerden het middenveld. Ook de inbreng van Cristea aan Luikse zijde veranderde daar niets aan. Zo bleef het logischerwijs bij 0-2. Het thuispubliek ging stevig aan het morren en trakteerde de Rouches op enkele pijnlijke fluitconcerten. Evenmin een bron van inspiratie voor de Luikenaars. Lokeren wipt dankzij de overwinning in Wallonië net voor het einde van de reguliere competitie over Standard naar de vijfde plek. Standard moet als zesde en laatste aan play-off 1 beginnen.

Stijn JORIS

STANDARD: Kawashima - Cisse, Kanu, Ciman, Diabaté - Bulot, Vainqueur, Buyens, Mpoku - Nagai, Batshuayi.
LOKEREN: Copa - Galitsios, Maric, Scholz, Corryn - Overmeire, Persoons - Mokulu, Leko, De Pauw - Harbaoui.
Vervangingen: 46' Nagai door Reza, 58' Buyens door Buzaglo, 71' Mpoku door Cristea, 83' Mokulu door Dutra, 89' Leko door Maric.
Doelpunten: 21' De Pauw 0-1, 58' Harbaoui 0-2.
Gele kaarten: Persoons, Overmeire, Kanu, Harbaoui, Vainqueur.
Toeschouwers: 18.284.
Scheidsrechter: Sam Loeman.

Foto Photo News