Beerschot klopt Cercle met 3-1

Beerschot klopt Cercle met 3-1

Beerschot klopt Cercle met 3-1

Print
Beerschot-Cerlce Brugge. Deze non-wedstrijd zonder belang werd zaterdag verdiend gewonnen door Beerschot, dat vertrouwen tankte voor wat nog komen moet. Het werd 3-1 op het Kiel
Vertrouwen opdoen, geen blessures oplopen en geen onnodige kaarten pakken: dat waren de belangrijkste opdrachten waarmee beide ploegen op het veld kwamen. Twee onuitgegeven elftallen begonnen vrij rustig aan de wedstrijd. Enkel het handvol meegereisde Cercle- supporters lieten zich horen. Van Beerschotkant zwegen de supporters tot in de dertiende minuut. Vanaf dan stonden ze af en toe verbaal achter hun ploeg, want veel viel er niet te beleven. Na tien minuten bracht Öztürk met een lob over de verdediging Dayan centraal alleen voor Coppens, maar zijn poging belandde tegen de onderkant van de paal. Beerschot toonde zich het meest bedrijvig, terwijl Cercle nooit voor gevaar kon zorgen. Veel kansen creëerde Beerschot evenmin. Toch viel er nog een mooie kans voor de voeten van Öztürk. Hij besloot evenwel van schuin voor doel op doelman Jo Coppens.

Het was Beerschot dat na rust toch op voorsprong klom. Dayan legde breed voor de voet van Bodor, die met een dropschot zijn kans waagde. Coppens verkeek zich op de botsende bal en Beerschot stond op voorsprong. De thuisploeg ging onmiddellijk op zoek naar een tweede doelpunt. Chanot zag een kopbalpoging van de lijn gehaald en Suk knalde buiten bereik van Coppens tegen de paal, maar het was Cercle dat na zwak verdedigen de gelijkmaker lukte langs Buyl.
Beerschot klom opnieuw op voorsprong na een fout op Dayan. De Israëliër zette de strafschop zelf om.
Toen Suk na hoekschop de bal opnieuw voor doel bracht, kopte Dayan zijn tweede doelpunt van de avond binnen en gaf Beerschot zo zekerheid over winst.

HF

BEERSCHOT: Deloose, Marzo, Chanot, Lépicier, Deferm, Öztürk, De Decker, Suk, Bodor, Dayan, Kennedy.

CERCLE BRUGGE: Coppens, Boi, Wils, Portier, Mestdagh, Buyl, Vidarsson, Van Eenoo, D'Haene, Bakenga, Boghossian.

Vervangingen: 35' Bakenga door Janssens, 64' Buyl door Godee, 72' Kennedy door Raman, 76' Bodor door Mununga, 82' D'Haene door Uchebo.

Doelpunten: 51' Bodor 1-0, 61' Buyl 1-1, 68' Dayan (strafschop) 2-1, 86' Dayan 3-1.

Scheidsrechter: Boucaut.

Meer voetbalnieuws