Kom op tegen kanker levert ruim 1,151 miljoen euro op

Kom op tegen kanker levert ruim 1,151 miljoen euro op

Kom op tegen kanker levert ruim 1,151 miljoen euro op

Print
De liveshow van Kom op tegen Kanker op tv-zender Eén, waarin dit keer kinderen centraal stonden, heeft zaterdagavond 1.151.570 euro opgebracht. De Vlaamse regering schonk aan het eind van programma nog een bedrag van 500.000 euro.

De campagne van de openbare omroep en de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) besteedt dit keer aandacht aan de late gevolgen van de ziekte bij kinderen. Tijdens de liveshow in Leuven, gepresenteerd door Goedele Wachters, vertelden kinderen met kanker hun persoonlijke verhaal. Regelmatig werd overgeschakeld naar het callcenter waar talrijke vrijwilligers en bekende Vlamingen de telefoonoproepen beantwoordden van mensen die geld wilden storten. De muziek werd verzorgd door onder anderen Axelle Red, Bent Van Looy en Free Souffriau.

In 2010-2011 bracht de tweejaarlijkse actie, die toen in het teken van leukemie stond, een recordbedrag van 17,130 miljoen euro op. Tijdens de liveshow van februari 2011 werd 1,751 miljoen euro ingezameld voor de Vlaamse navelstrengbloedbanken.

Belga

Nu in het nieuws