Charleroi klopt Waasland-Beveren

Charleroi klopt Waasland-Beveren

Charleroi klopt Waasland-Beveren

Print
Charleroi-Waasland Beveren 3-0. Feeststemming op Mambourg, maar geen champagnevoetbal. Na de uitsluiting van Rossini probeerde Beveren, maar het was Pollet die aan de overkant de match afmaakte.

Feeststemming op Mambourg met de twee promovendi, die het behoud verzekerden, met als kers op de taart het vaderschap van Mehdi Bayat, van een jong dochtertje Ava, en die net voor de partij Rossini en Milicevic voor de volgende twee seizoenen vastlegde.Rowell en Remacle zorgden voor het eerste doelgevaar. Ederson kopte en schoot recht op Coosemans en Remacle deed hem dat met een schuiver aan de overkant na.

De match verwaterde tot Kaya Milicevic lanceerde, die Coosemans tegenvoets nam : 1-0. Bojovic was dicht bij de 2-0 toen hij een doorkoppen van Rossini verlengde maar Coosemans stond pal. Net voor de rust waren de Waaslanders tegen 10 man, nadat Rossini zijn derde rode kaart van het seizoen pakte, dicht bij de gelijkmaker maar Sifakis haalde met twee kimakazesprongen kopstoten van Remacle en De Smet net voor de lijjn weg.

Dubbel Pollet

Na de pauze was het 10' wachten op het eerste doelgevaar, maar Pollet besloot te zwak. De ingevallen Da Silva probeerde de bakens te verzetten en Rowell, De Smet en Da Silva besloten recht op Sifakis. Na een actie van Remacle besloot De Smet naast en Remacle, in vrije schietpositie, kraakte zijn schot.

Coach De Boeck gooide nu ook Sonck in de strijd, maar de goal viel aan de overkant. Coosemans zweefde de poging van Milicevic nog weg, maar Pollet schoot de rebound binnen. En Beveren moest nu de beker tot de bodem ledigen toen de ex-Lensois, alleen door, Coosemans tegenvoets het nakijken gaf : 3-0.

LE

Charleroi: Sifakis, Fabris (72' Satli), Martos, Bojovic, N'Ganga, Milicevic (88' Badibanga), Ederson, Diandy Kaya (84' François), Pollet, Rossini.
Waasland Beveren: Coosemans, D'Ulivo (77' Sonck), Sibum, Ivens, Shish (54' Da Silva), Rowell, Sibum, De Smet (84' Cruz), Plut, Remacle, Badash.
Doelpunten: 20' Milicevic 1-0, 81' en 87' Pollet 2-0 en 3-0.
Gele kaarten: 22' Milicevic (truiketrek), 23' Shish (duw), 39' Doumbia (opstootje), 63' Fabris (obstructie), 76' N'Ganga (tijd winnen).
Rode kaart: 39' Rossini (natrappen).
Scheidsrechter: M. Lambrechts.
Toeschouwers: 5.415.

MEER VOETBALNIEUWS