Club met vertrouwen naar Play-off 1

Club met vertrouwen naar Play-off 1

Club met vertrouwen naar Play-off 1

Print
Lierse was zaterdag op de laatste speeldag in de reguliere speeldag na minder dan een kwartier al uitgeteld bij Club Brugge. Met de makkelijke winst verkleint Club de kloof met leider Anderlecht. Blauw-zwart kan met vertrouwen naar Play-off 1.

Na minder dan een kwartier lag de wedstrijd al in een beslissende plooi en mocht Club Brugge de voet van het gaspedaal halen. Nochtans had het anders kunnen lopen. Adu, die de geschorste Odjidja op het middenveld verving, bezondigde zich in de eerste twee minuten evenveel keer aan balverlies. De tweede keer mocht Bourabia alleen op Kujovic af, maar de goed uitgekomen Serviër hield met een knappe redding de nul op het bord. Dat het bij Club in de aanvangsfase zoeken was, was logisch. Want coach Garrido had een verrassing in petto. Het was Stenman die centraal achterin de geschorste Larsen verving terwijl De Bock zijn kans kreeg als linksachter.

Na 150 seconden stond Lierse met zijn twee voeten weer stevig in de werkelijkheid. Hogli speelde Bacca vrij. De Colombiaan legde naar binnen voor Lestienne, die van dichtbij raak trof. Nog voor het kwartier lanceerde Donk met een perfecte dieptepass Bacca. De topschutter van Club nam met een knappe lob doelman Sels een tweede keer te grazen. Meteen was het show time voor Club. Frans haalde nog een bal van Lestienne van de lijn. Op het halfuur tekende Donk voor zijn tweede assist van de avond. Met een heerlijke lob over de Lierse verdediging zette hij Bacca op weg naar alweer een doelpunt.

De tweede helft was een maat voor niks. Lierse had zijn pionnen herschikt en dwong enkele hoekschoppen af, terwijl Club vooral op zoek ging naar individueel succes. Op het uur leek Bacca op weg naar zijn derde treffer van de avond maar de Colombiaan legde breed voor Lestienne. De lage voorzet werd onderschept.

DM

CLUB BRUGGE: Kujovic - Hogli, Duarte, Stenman, De Bock - Donk, Adu, Vazquez - Refaelov, Bacca, Lestienne.
LIERSE SK: Sels - Said Okka, Frans, Swinkels, Aboumosalam - Adesanya, Wils, Shebeta, Annab - Hazurov, Bourabia.
Doelpunten: 3' Lestienne 1-0, 13' Bacca 2-0, 32' Bacca 3-0.
Vervangingen: 46' Bourabia door Claasen, 58' Shebeta door Ofori, 62' Adu door Jorgensen, 69 Lestienne door Gudjohnsen, 73' Hogli door Meunier, 75' Adesanya door Al Din.
Scheidsrechter: Pieter Vink.
Toeschouwers: 28.500.

MEER VOETBALNIEUWS