Zulte wint bij KV Mechelen

Zulte wint bij KV Mechelen

Zulte wint bij KV Mechelen

Print
Zulte Waregem begint met twee punten achterstand op Anderlecht aan play-off 1. De fusieclub won zaterdag zijn laatste match van de reguliere competitie op het veld van KV Mechelen met 2-3. De Mechelaars duiken met een 0 op 9 play-off 2 in.

De match begon gelijkopgaand maar bij de eerste goede aanval van Zulte Waregem was het wel meteen raak. Leye miste eerst zijn schot maar dankzij een goede inspanning van Godeau kon Naessens alsnog profiteren van het aarzelend verdedigen van de KV-defensie. Malinwa kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker maar een goede laatste pass ontbrak om tot grote kansen te komen. Aanvoerder Biset kwam er het dichtste bij maar zijn schot zoefde een halve meter over de kooi van Bossut.

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld. Het aanvalsspel van de thuisploeg was veel te slordig om Bossut te kunnen bedreigen. Zulte Waregem bleef de meest dreigende ploeg en werd daar op het uur voor beloond. Invaller Trajkovski kon simpel een assist van Naessens voorbij zijn landgenoot Pacovski schieten. De match leek gespeeld maar dat was zonder een andere invaller, Boubacar Diabang, gerekend. De Senegalees stond nog geen vijf minuten op het veld en knikte een voorzet van Junker binnen aan de tweede paal en bracht de spanning er zo weer in.

Tien minuten voor affluiten zorgde Conte, opnieuw een invaller, op onreglementaire wijze met zijn hand voor de geruststellende 1-3 voorsprong op assist van Leye maar alweer scoorde KV enkele minuten later de aansluitingstreffer, via Junker. Bateau zorgde nog bijna voor een spectaculaire terugkeer maar zijn kopbal belandde met een bots op het dak van het doel. Na affluiten deelde scheidsrechter Laforge, die al de hele wedstrijd zeer kwistig met zijn kaarten omsprong, nog een tweede gele kaart uit aan Pacovski wegens protest.

ThSt

KV MECHELEN: Pacovski - Van Loo, Biset, Bateau, Karahmet - De Witte (62' Rits), De Petter, Destorme - Cordaro (83' Enevoldsen), Iddi (59' Diabang) - Junker.
ZULTE WAREGEM: Bossut - De Fauw, D'Haene, Perdichizzi (92' Malanda, Godeau - Skulason, Delaplace, Berrier, Hazard (46' Trajkovski) - Leye, Naessens (68' Conte).
Doelpunten: 7' Naessens 0-1, 60' Trajkovski 0-2, 63' Diabang 1-2, 81' Conte 1-3, 85' Junker 2-3.
Gele kaarten: 3' De Witte (tackle), 23' Cordaro (schwalbe), 25' Godeau (tackle), 38' Hazard (tackle), 47' De Petter (tackle), 65' Delaplace, 75' Van Loo (tackle), 77' Biset (tackle), 82' Pacovski (protest), 86' Perdichizzi (tijd rekken), 93' Trajkovski (tijd rekken), Pacovski
Rode kaart: Pacovski (2x geel)
Scheidsrechter: Laforge
Toeschouwers: 10.158.

Meer voetbalnieuws